måndag 14 september 2009

fundersam..

ja kan man alltid lita på läkaren??
Lill fröken här hemma har fått hosta, så i morse var jag till vårdcentralen.. Läkaren lyssnade på Mollys bröst och tittade i öronen sen sa han hon har krupp hosta och öroninflammation på båda öronen!! - ont i öronen?? sa jag som inte alls märkt att hon har haft ont där inte heller har hon sagt något om det..-JAA svarar han och skriver ut ett recept en flaska host medicin och pencelin mot öroninflammationen Sen när vi ska gå ut visar han oss vägen och säger att hon ska få medicin direkt för hostan 12 små tabletter som ska lösas i vatten.. -12 ???? frågar jag -jaaa. Jag frågade faktiskt sköterskan om man verkligen kunde ge en liten 2 åring 12 st tabletter.. det låter mycket sa hon men det skulle inte vara farligt iallafall...

sen nu i kväll åker P ner till apoteket och ska hämta medicinen då har läkaren skrivit ut medicin mot lunginflammation någon speciell som man bara ger om man inte kan äta vanlig pencelin?????
Mycket märkligt!! vet han vad han gjorde????? ja blir iallafall väldigt fundersam ...

tillägg: Personalen på apoteket sa till P - Jag vill inte göra dig orolig men det låter väldigt konstigt... sen sa hon att hon skulle ringa läkaren i morgon och kolla om det verkligen stämde . och att hon skulle höra av sig till oss..

11 kommentarer:

Mathilde sa...

Oj ja det skulle jag bli väldigt misstänksam mor också. Läkare har inte alltid rätt även om man vill tro det. Man kan ju hamna hos idioter också!
Haha ja gud vad mycket grejer man har, och jag som bara har scrappat i knappt 5 månader.. hmm hur kommer det här sluta? :)
Kram på dig

Anonym sa...

Hejsan, hoppas Molly tillfrisknar fort. För några veckor åkte jag hem från vårdcentralen med en helt frisk liten pojke enligt den läkaren. Men den läkaren gjorde enligt mig, och enligt tre andra läkare/sjuksköterskor som jag efteråt hade telefonkontakt med, två stora fel i sin diagnos av Melker...Det kändes inte roligt! Men nu är vi friska igen ; )Men det är väl så att vi lär ha lite koll själva också.... Kram på er och ta hand om er! /Eva-Lisa

Himlan sa...

Oroa dig inte över de 12 små tabletterna. Tror dom kallas betapred och edwin har fått såna jättemånga ggr. Första gången när han var 3 månader. De hjälper mot krupphosta och astma.

Pia sa...

Jag litar inte på läkare utan vill gärna kolla upp själv först eftersom läkare skrivit ut en del konstiga saker åt mig också.

Kolla med personalen på apoteket... dom brukar nästan ha bättre koll än läkarna.

Hoppas Molly blir frisk snart!

Kram Pia

Karin sa...

Jag håller me "Himlan" va inte orolig för de 12 små tabletterna, dom är jättebra och tar bort krupphostan, men Rasmus brukar också få sådana. Men de låter lite knasigt att skriva ut för lungiflammation om man har öroninflammation... Å de där att du inte märkt att de va ont i öronen, e du inte ensam om! Ja har suttit en å annan gång på akuten med en son (astma) som knappt kan andas å läkarn frågar hur de e med öronen, å ja svarar att de e inge problem me öronen, bara andningen... inte säger läkaren... han har öroninflammation på båda öronen... så du är inte ensam, vi måste helt enkelt ha tappra små barn!

Krya på er!

Tina sa...

åh vad tråkigt att lill tjejen är sjuk !! OCh vilken konstig doktor , men det hände mig åxå en gång då jag bodde hemma I svedala, nästan nått liknande kom hem med nån hel galen medicin,tur e att mamma har lite krut i sig lol hon åkte up och gav doktorn en rejäl utskällning lol !! men men allt sluta väl !! I dagens samhälle tror jag nog man får lita lite på sin magkänsla med !!! Jajemän här bor man i Australien sedan 7år tilbaka hela familjen e facktiskt samlad och flyttat för bror min för 12 år sedan , sedan jag och så kom mamma och pappa också för två år sedan ! Vi bor alla runt Brisbane, mor och far 40 min ifrån , jag ute på landet 2,5 timme och brorsan mitt i ! trivs jätte bra lol när du har vägarna förbi får du komma och hälsa på , jag flög hem med Tiger då han var 9 månader och det var inte en hitt men det blir lättare med åldern. Adelaide dit har jag inte varit men det ska vara suveränt !!! Nej dags för frukost !! kram kram !!! Tina

maybe*mej sa...

stackars gumman. Hoppas att hon blir frisk. Jag har bara 2 råd. slå upp medicinen på internet så vet du om den är farlig eller ej. Sen kan du ju ringa vårdguiden som även har kontakt med läkare kvällstid. Du kan rådfråga dem och vet de ej svaret så kan de kontakta en läkare även fast det är kväll...

kram

Sanna F sa...

Ja man börjar ju undra.... Hoppas hon kryar på sig snart och att ni får rätt medicin tillslut!
KRAM

2BarnsMamman sa...

Kikar runt i din blogg bland alla fina foton och lämnar en liten hälsning...

Hoppas dottern mår bättre och att det ordnar sig med medicineringen!

Kram

Pernilla sa...

Hm, det där hade jag kollat upp en gång extra, du gör helt rätt!

Hoppas hon snart blir frisk!

Mathilde sa...

Hahaha ja vattengympa är verkligen roligt, men tror att det är ännu roligare att titta på :) Ikväll ska vi på Step-aerobic. Vi är totalt sämst, men någon måste ju vara det också. Som sagt, bjuda på sig själv :)
Kram på dig och hoppas att det löser sig med lillknodden!