fredag 24 juli 2009

foton

Jordgubbs plockning, första gången jag åker i väg med barnen och plockar jordgubbar. Ludvig var jätte duktig och plockade massor, Lilla fröken stoppade nog de flesta i munnen men några hamnande faktiskt i hinken också:) Vi plockade nästan 5l som vi gjort saft på i dag..Det var så skoj att plocka så vi ska plocka nästa vecka också så vi kan göra sylt. Ni som känner mig tror väll att jag är sjuk:) brukar ju inte vara så "huslig" av mig:)5 kommentarer:

Pia sa...

hur har du gjort för att kunna lägga in så stora foton?

Kram Pia

Anna sa...

Nej nu blir jag förvånad, har du gjort saft! Men visst var det lätt? Jag har en sats jordgubbsaft som jag ska hälla upp i morgon, det är verkligen smaskens. Men jag klarar inte av att plocka nu så jag köpte på torget! Ha det så skönt i Rättvik, vi åkte hem innan alla bilar dök upp, vågar inte sitta i bilköer i mitt tillstånd...

Pernilla sa...

Härliga färgstarka bilder! Tycker det är så mysigt att plocka jordgubbar - svensk sommar på riktigt! Jag har oxå gjort saft och sylt - speciellt sylten var ju tokenkel att göra med sånt där syltsocker. Hade i lite mörk blockchoklad i min sylt - blev supergott!

Annelie J sa...

Här syltas o saftas det oxå, lite huslig känner man sig allt!! Har gjort på körsbär och tidigare på rabarber, får nog bli lite på jordgubbar oxå tror jag, mums!!
Kram!!

mammamjuk sa...

Himmel vad go Molly är när hon står med hinken, man vill bara ta i de goa armarna:-)
Jättefina foton!